Potřebujete poradit?
+420 725 507 678
(Po-Pá, 8-16 hod.)
Červené víno
Červené víno je oblíbený nápoj, o kterém první zmínky sahají až 6000 let př. n. letopočtem, proto se předpokládá, že červené víno je mnohem starší než víno bílé.
V současnosti obliba červeného vína rok od roku stoupá a my vám nabízíme kvalitní výběr červených vín z významných vinařských oblastí Itálie, Francie a Německa.
Červené vína se vyrábějí pouze z tmavě zbarvených hroznů. Barva vína se pohybuje od intenzivní fialové přes cihlově červenou až po téměř hnědou barvu. Stářím víno ztrácí na intenzitě barvy.
Červené vína mají prokazatelné přínosy pro zdraví:
- Pokud budete červené víno pít v malých dávkách, bude to lepší než ho nepít vůbec, protože antioxidanty, které jsou přítomny v červeném víně, snižují výskyt kardiovaskulárních chorob nebo diabetu.
- Mladá červená vína jsou lepší než stará červená vína. Je sice pravdou, že některá starší vína chutnají lépe, protože jsou dobře vyzrálá, pro zdraví jsou však mladá vína mnohem lepší. Obsahují totiž mnohem více tříslovin než vína stará.
- Červené víno obsahuje méně siřičitanů než bílé víno. Je to tím, že červená vína jsou chemicky stabilnější a nerozkládají se tak rychle jako bílá vína.
- Střídmá konzumace červeného vína může snížit riziko některých druhů rakoviny, např. rakoviny tlustého střeva, vaječníků či prostaty.
- Pokud si dáte 1 – 2 skleničky vína denně můžete snížit riziko vzniku demence a Alzheimerovy choroby.
- Pravidelná konzumace červeného vína v malých dávkách snižuje výskyt deprese.