Champagne
Víno Champagne (nebo také šampaňské víno) je šumivé víno, které se vyrábí tak, že se v láhvi vyvolá sekundární kvašení vína, čímž vzniká oxid uhličitý.
Víno s označením Champagne se může vyrábět pouze ve francouzské oblasti Champagne-Ardenne. Tato zásada je v Evropské unii zakotvena ve statutu chráněného místa původu (PDO), francouzsky (AOC). Výroba Champagne je povolena ze tří odrůd, jimiž je rulandské modré (Pinot Noir), mlynářka (Pinot Meunier) a Chardonnay.
Champagne Prévoteau-Perrie je vyrobeno s vášní, respektující přírodu a tradiční znalosti šampaňského. Každá fáze vinifikačního procesu je prováděna velmi pečlivě. Tuto lásku k dobře odvedené práci lze nalézt v každém cuvée v naší nabídce, se vším bohatstvím a rozmanitostí.
Champagne Prévoteau-Perrier je vyráběno na panství Christophe v malebné vesničce Damery nedaleko Épernay, světoznámě proslulého centra vína champagne.
Detailní pozornost je věnována celému procesu výroby vína champagne. Od pečlivého ručního sbírání hroznů až po lisování, tvorbu bublin po degoržování, až po konečnou dodávku k zákazníkovi.
V závislosti na směsi zůstane každé cuvée v zatemněných sklepech 2 až 5 let, aby se dosáhlo dostatečné zralosti
- Novinka
- Novinka